Vi vet fra tidligere undersøkelser at kikhoste er ekstremt mye vanligere blant barn av vaksinefornektere. Så det er ingen overraskelse at antivaksinasjon har ført til et stort utbrudd i California. Det er dessverre heller ingen overraskelse at det rammer de svakeste hardest:

California is in the midst of its worst outbreak of whooping cough in a half-century. More than 2,700 cases have been reported so far this year — eight times last year’s number at this point. Seven of the victims, all infants, have died.

Syv unødvendige dødsfall hos de minste.

I mellomtiden forsøker lokale norske antivaksinasjonsaktivister å gjøre et poeng utav at mange av sykdommene man beskyttes mot ved vaksinasjon ikke er så farlig om folk bare ikke er svekket fra før. Litt som vi så i en noe spesiell uttalelse fra en viss homøopat om at meslinger er «utviklende» og fortrøstningsfullt gikk videre: «Det kan tenkes at enkelte vil dø, men dette gjelder barn som er svekket på forhånd.»

Uten at den interne responsen var imponerende kritisk.

Det er ikke alltid jeg setter så pris på Penn & Tellers noe brutale stil. Men sjelden har direkte og brutal «infotainment» vært mer på sin plass. Meget talende visuelt er den også. Se den nå, mens den ennå finnes på nett!