Vi var som snarest innom det før jul, at australske forbrukermyndigheter påla vårt «elskede» Power Balance å trekke tilbake og beklage villedende reklame om effekt.

Det har de nå også gjort – i Australia, vel og merke. Pharyngula bringer saken til almuen, og siden originalsidene for øyeblikket ikke fungerer, bringer vi litt tekst fra kollega Myers sitater:

In our advertising we stated that Power Balance wristbands improved your strength, balance and flexibility.

We admit that there is no credible scientific evidence that supports our claims and therefore we engaged in misleading conduct in breach of s52 of the Trade Practices Act 1974.

If you feel you have been misled by our promotions, we wish to unreservedly apologise and offer a full refund.

Men siden det var et australsk pålegg, er beklagelsen og tilbudet også, ved siste gjennomsyn vel og merke, kun gyldig i Australia. Andre steder har man fortsatt kunne lese samme gamle våset. Derimot er det slik at lenken via Intersport er død, og de internasjonale sidene er uvanlig lite tilgjengelige. De amerikanske er ikke døde, om enn reklamen kanskje er litt mer vassen enn den pleide.

Så vi er litt spent: Kan noen ta vissvasset til butikken de kjøpte det i, vise den australske beklagelsen, og se hva som skjer? (Eventuelt kan jo noen av dem som har fått det påprakket som reklame – som f.eks. et nærliggende kretslag i langrenn se hva som skjer?)

Akk ja. Også vi som står på (OK, i nærheten av) trappene til å gjennomføre et kontrollert forsøk med produktet…

(Takk til Jo Bruusgaard for tips.)