Jeg lover at det ikke blir mer snåseri her uten grunn. Men akkurat når man nesten (og med en viss begrunnelse) kunne stå i fare for å glemme hvorfor man mente at Joralf Gjerstad jevnt over er en fin fyr som hever seg over «konkurransen», sørger konkurransen for å minne om begge deler.
Det er mannen bak «Misjonen Jesus Leger», Svein Magne Pedersen, og mannen bak «Misjonen Helse for Hele Mennesket», Tom Roger Edvardsen, som er forarget over at Gjerstad har noe imot at folk tar penger for sånt, forteller Adresseavisen.
Saken er opprinnelig hentet fra Dagen/Magazinet, hvor Pedersen kan fortelle at

Det blir litt hyklerisk å angripe de andre som tar penger for det de gjør, når vi vet at Snåsamannen har hatt full jobb og nå har pensjon i tillegg til at han får penger fra folk, sier Svein-Magne Pedersen til DagenMagazinet.

Ja, tenk at noen har valgt å gjøre et arbeidsslag ved siden av og ikke bygget opp firmaer med millioninntekt rundt en virksomhet som består i å love folk at de kan bli friske mot en sum penger. Eller solgt bilder av hånden sin for hundrelappen, med vage løfter om helbredelse. Eller CDer som skal gjøre deg frisk (med lovende «mirakelhistorier» som normalt ses skrått på av forbrukermyndigheter).
Jo det er rett ord i rett tid – fra noen som (ifølge rapport fra slike møter) ikke bare er tilbøyelig til å love det umulige, men til legge skylden på den syke og den sykes tro om de ikke blir friske.
Begge er, på den karismatiske hjemmebanen hos Magazinet, også bekymret for den mulige «gråsonen» Gjerstads «krefter» kommer fra. Han påkaller jo ikke Jesus direkte, så hvor kommer kreftene fra? Hvilket antyder noe i en retning jeg har ventet på, nemlig en lett demonbekymring hos dem som er virkelig opptatt av sånt.
Så er spørsmålet da, Ballo, Pedersen og Hansen, om hvor forpliktet vi er til å stille oss «åpne og nysgjerrige» til akkurat det. Er det ikke litt…»arrogant» å avvise det sånn uten videre?
Det finnes jo også gode, veletablerte tester for sånt, fra før sånn ekkel vitenskapelig rasjonalitet ødela folk. Fra den gang et vers var et av de bedre alternativene i behandling.
For rettferdighetens skyld foreslår jeg at vi tester Pedersen og Edvardsen først.
Oppdatering
Vårt Land har omtalt saken i dag, under et talende sitat fra Pedersen: Han gjør meg til en skurk.
Kommentar overflødig.
Nok en oppdatering
Vår gode venn den gale mullah rapporterer fra en absurd verden. (Til en forandring er det én vi andre kjenner oss noe igjen i…)