Sist vi hørte fra Sanal Edamaruku her på bloggen var han lattermild mottager av skademagi, uten videre skade. Nå risikerer han atskillig mer, rapporterer Fri tanke:

Den 10. mars ble han flydd inn til Mumbai av tv-stasjonen Tv-9 for å undersøke et «mirakel» utenfor en katolsk kirke. En stund hadde det nemlig dryppet vann fra føttene til en Jesus-statue på et krusifiks utenfor kirken Church of Our Lady of Velankanni. Det dryppende krusifikset var i ferd med å bli et valfartssted der folk kom i store mengder for å samle «hellig vann».

Da Sanal Edamaruku ankom åstedet tok han en kjapp titt på fenomenet, og oppdaget fort at vannet kom fra en avløpsledning like ved, og at vannet ble sugd mot krusifikset av kapillærkraften.

Det og påfølgende kommentarer om kirkens tidvis noe tvilsomme sider medførte politianmeldelse for blasfemi som blir tatt svært alvorlig.

Den indiske konteksten er spesiell på mange måter. Ikke minst er det grunn til å ta den slags anklager svært alvorlig når det gjelder mulig respons, både innenfor og utenfor lovverket. Edamaruku ønsker å bruke saken også til å sette lys på den problematiske blasfemilovgivningen og hva den er blitt brukt til.

Du kan støtte ham pr underskrift her.