«Åpenhet» og «ydmykhet» er dessverre ord som etterhvert inngår i en hver bullshit-bingo som har med ledelse å gjøre. Motsatsen «arrogant» er tilsvarende et ord som kan brukes til å erstatte argument for egen posisjon. Vi var innom dette for noen dager siden, da jeg ønsket meg litt mer «arroganse» heller enn å bruke ønskekvist etter skredofre.

Storm fulgte opp saken og det er en glede å se at Røde Kors leverer den bestilte «arroganse». Fra deres egen omtale sakser vi følgende krystallklare melding:

Det skal være klinkende klart at søkevinkler til bruk i søk i skred hører historien til, det er useriøst, og Røde Kors Hjelpekorps forholder seg til vitenskapelige, veldokumenterte metoder i sitt arbeid for å søke etter savnede personer, sier faglig leder i ressursgruppe skred Albert Lunde.

Storm dokumenterer i sin artikkel at det fortsatt finnes mer sterkttroende kvistgjengere blant fotfolket. Slik er det alltid med folketro, noe også Rolf Manne får sagt i reportasjen. Det er bl.a. den slags som gjør at forsøksvis fintfølende i ledelse (som i forrige omtale) gjerne trår litt vel varsomt.

Da er det desto viktigere at noen tar ansvar for å være tydelige, både til fotfolk og til offentlighet. Det har Røde Kors nå gjort.