Det siste drøye året har sett frigivelsen av en mengde hemmeligstemplede uforapporter som helt og fullstendig har mislyktes i å ryste verden. Sist ut i rekken ser det britiske forsvarsdepartementet å være. (Skjønt jeg kunne sverge på at jeg så dette for en god stund siden orker jeg ikke grave i arkivet.) Det er Dagbladets Pål Stokka som har sett nærmere på frigjort materiale(pdf) og funnet historier som denne:

Mandag 20. november 1990 luftet en kvinne fra Norwich hunden sin da hun møtte en mann. Han lurte på om hun hadde tid til å høre på hva han hadde å si.
– Vi lager kornsirkler
– Han spurte henne om hun var klar over kornsirkler på jorder i nærheten, og fortalte videre at han var på en annen planet som var ganske lik jorden. Det var folk fra hans planet som hadde laget kornsirklene og at de var vennlige, men redd for å kontakte menneskene direkte

Skal vi se: «Vi er redde for å kontakte menneskene direkte, så vi snakker med deg og er ellers så diskret at vi nøyer oss med å tråkke ned korn»? Akkurat i det kornsirkelfenomenet mer eller mindre nådde toppen?
Mannen var ifølge damen blond og snakket med skandinavisk aksent, noe som vel antyder at den rapporterende var noenlunde vel bevandret i ufolorens raselære om «Nordics». (Jeg innser at jeg har vært for lenge ute av ufolore – jeg er helt klart utdatert når det gjelder nyanser.) Eventuelt at noen har hatt det veldig moro.

Saken ble regnet som alvorlig nok og kvinnen ble avhørt av forsvarsdepartementets etterforskningsorgan DI55.

Ah. Disse alvorlige etterforskningsorganene. Dessverre kan jeg ikke se noen sammendrag av disse siste samtalene i pdf-filen. Det kunne vært interessant. Og forhåpentlig hakket mer så enn rapporter om at «utenomjordiske spiste hunden min» og tilsvarende artikkelen kan fortelle om.
Med alle disse frigitte rapportene kunne man kanskje vente at ufologisk interesse ville våkne et lite hakk mer av dvalen enn det så langt har. Jeg har en forventning om at årene frem mot 2012 vil kunne medføre en interesseforskyvning fra Illuminati, NWO og/eller islam i retning av utenomjordiske i flere deler av det kultiske miljøet. Men det skyldes kanskje forlesning på gammel litteratur. For ingen skal beskylde promotørene for ikke å gjøre det alt sammen kompatibelt.
Spørsmålet er om ikke en aldri så liten, lett oppsiktsvekkende «UFO»-observasjon kunne forekomme en liten revival?
Selv om det ikke innebærer møte med noen som høres ut som Heyerdahl eller Stoltenberg på engelsk. (Kan jeg i så fall bestille det i passe tid til høstkurset mitt om den slags fenomen?)