Ryktene vil ha det til at bilder av sjørormer og andre ukjente vesner, enten de nå går til lands eller vanns, for ikke å si i lufta, kjennetegnes ved at de er uskarpe.

Det er en sannhet med adskillige modifikasjoner. Samtidig som skarpe bilder ikke nødvendigvis betyr skarpsindige fotografer.

M~ prv081600scan12

(Hvis ikke bildet kommer opp i stort format når du trykker på det, kan du prøve her)

Dette bildet (angivelig fra 1985) er av den berømte sjøormen Ogopogo i Okanagan Lake i Kanada.

Men dess mer man ser på det, dess større grunn kan det være til en viss… skepsis.

Så spørsmålet er enkelt: Hva er feil ved dette bildet?

De mer skarpsindige vil fort oppdage at hvis det er én ting som skiller seg ut, så er det selveste sjøormen. I motsetningen til svært mange andre bilder, har vi her å gjøre med en skarp utgave av arten. Den er faktisk det eneste som er skarpt. 

At forgrunnen er ute av fokus er ikke så underlig, men når sjøormen er så langt unna, er det godt gjort at bakgrunnen forøvrig er uskarp. Man trenger dermed ikke å være over snittet skarpsindig for å mistenke en viss ekstrapolering mellom et bilde av disse uskarpe omgivelsene og av noe som i det minste er litt skarpt – hva det nå enn måtte være.

Men det er altså flere ting som kan gi kalddusj for sjøormspottere.

Dermed en lesertest i sommervarmen, for de som ikke tør være ute og svømme. Hvilke andre pussigheter ser du når du bruker det du måtte være oppsatt med av skarpsindig blikk?

Overlever vi neste dukkert, er vi tilbake med mer om sjøormer i morgen.