HumanistforsideEn av de lengste trådene på Skepsisforumet heter ‘Hva er en skeptiker?’. Etterhvert har spørsmålet blitt stilt opptil flere steder på forumet. Det er også gjengitt hva Store Norske Leksikon har å si om saken. Mest påfallende i det siste har kanskje Skepsis-styremedlem Kjetil Hopes bloggposter med relativt like deler kjeft og hyllest vært.

Ferskeste eksempel på analyser, evaluering og skråblikk kommer fra bladet Humanist. 14. januar slipper de sin neste utgave som denne gangen har tittelen «Skeptisk mot skeptikerne?». Som seg hør og bør lanseres dette i en salong, en Humanistisk sådann, nærmere bestemt i Oslo.

Dette fra omtalen på facebook:

Velkommen til slippefest for Humanist mandag 14. januar

Årets siste Humanist kommer fra trykkeriet i disse dager, og på vei til Narvesenkiosker og abonnenters postkasser. Men siden desember er en veldig travel måned for de fleste, har vi bestemt oss for å utsette lanseringsfesten til nyåret.

Temaet for dette nummeret er skepsis, nærmere bestemt skepsis mot skeptikere. Gunn Hild Lem vil kaste et kritisk blikk på skeptisk kommunikasjon, og vi byr også på en paneldebatt om skeptikerbevegelsens sterke og svake sider.

Tiden er mandag 14. januar kl. 18, da dørene åpnes (programmet begynner 18:30). Stedet er annen etasje over Dattera til Hagen i Grønland 10 (det som populært kalles Grønlandsleiret).

Velkommen til mat, drikke og diskusjon!

En sniktitt i magasinet Humanist avslører at de to (i Skepsis-kretser) svært historiske herrer Erik Tunstad og Terje Emberland ikke bare pryder forsiden. Inne i magasinet intervjues de av Torgrim Eggen og forteller den smått grumsete historien om Skepsis som organisert fenomen i Norge.

Gunn Hild Lem (som kommer til lanseringen sammen med flere andre bidragsytere) har skrevet teksten ‘Å preke til koret – Hvordan skal man selge skepsis?’. Ellers er det bidrag fra Kjetil Hope (‘Dawkins og Den Sanne Skeptiker’ – Om forskjellen på religionskritikk og skeptisisme), Audhild Skoglund (‘Falsk eller ekte skeptiker?’ – Inngrupper og utgrupper på Skepsisforumet) samt Didrik Søderlind (‘En skeptikers beklemmelser’ – En skeptiker ser seg selv i bakspeilet).

Om du er nysgjerrig på hva skeptikere finner når de kikker seg selv i navlen er Dattera til Hagen stedet den 14. januar kl. 1800!