Det er gravøl i Oslo på torsdag kveld. Kjettersk kjeller går i graven med stil. Som del av de vandødes opptog kan det meget vel hende at liket rører på seg igjen senere, men i utgangspunktet er det nå slutt. En av ildsjelene bak har ytret at når man må konkurrere med NRK og VG om tema og deltagere, ja så er det sannsynligvis blitt litt vel mainstream.

Noen år under torven kan kanskje rette på dét. Mest sannsynlig ikke. (Og i mellomtiden fortsetter Absalong og Forum Nidrosiae.)

Siste kveld er viet lansering av kjellervenn Torgrim Eggens siste roman Jern, som handler om «småsprø religiøse forestilinger, spøere politikk, konspirasjonsteorier og tvilsom vitenskap.» Eggen

vil holde et foredrag der han forteller om hvordan koker man sammen en sekt på YouTube-klipp, obskur faglitteratur, merkelige nettsider og oppslagstavlene på vegetarrestauranter. Vi har hørt stygge rykter om Eggens evner som foredragsholder, så dette blir virkelig noe å se fram til.

Deretter blir det NM i (teoretisk) sektdannelse, «der vårt eminente dommerpanel vil kåre det sprekeste sektkonseptet. Innsatsen vil belønnes med eksemplarer av Eggens roman, rett fra trykkpressen.»

Sett med andre ord av kvelden til noen underholdende og lærerike timer. (Og møt opp tidlig. Det kan bli fullt.)