Det går av og til fort i svingene. Og av og til kan en kritisk tilbakemelding faktisk virke.

Av Christopher D. Norderhaug

Dagens fortelling fra sommer-Norge går som følger:

En skeptiker ved navn Dag Eirik bestilte seg et sommertilbud fra Telenor. Sommertilbudet var et samarbeid mellom eREADZ og Telenor og ga deg muligheten til å velge en gratis e-bok.

Nå var kanskje ikke bokutvalget veldig bevisst utvalgt. Blant e-bøkene du kunne velge fant Dag Eirik boken [i]Powered By Nature[/i] av «bioenergiser» Tormod Holt. Vi kan gjøre det kort og internt, og si at boken kommer med varm anbefaling fra [url=http://tjomlid.com/?s=%22kjetil+dreyer%22&x=0&y=0]Kjetil Dreyer[/url] og dermed selges av «altshop» .

Vi kan også si det mer i klartekst og oppsummere kort at boken kommer med en del heller tvilsomme medisinske påstander. Bokens forfatter har, som de fleste vil ha gjettet, et anstrengt forhold til vaksiner. Og ikke overraskende for dem som kjenner katalogen over «bioenergiserende» produkt: i ett kapittel advares mot stråling, deriblant stråler fra … mobiltelefoner.

Sånt går det tretten av på dusinet, men det er sjeldnere det kommer som «gave» fra tilbydere av telefontjenester.

Ikke alle er heller like fornøyd med å få tilbud om tøv som «velkomstgave». Dag Eirik lot seg provosere av dette, og skrev denne meldingen til Telenor på deres Facebook-side.

[img528MF]

Telenor responderte på Facebook etter beste evne, men ble svar skyldig da Dag Eirik ikke var helt fornøyd med svaret han fikk.

[img529MF]

Desverre klarer ikke Telenor å fjerne boken fra sortimentet. Dag Eirik gir på nytt beskjed til Telenor om at boken fremdeles ligger ute hos dem som et tilbud. Dag Eirik siterer fra sidene i boken «Gå barbent, redusere eksponering for stråling fra elektriske installasjoner og kommunikasjon til et minimum».

Etter dette får ikke Dag Eirik noe mer svar fra Telenor, men en observant tilskuer opplyser Skepsis om hva som har skjedd. Vi svarer med dette.

[img530MF]

[b]Telenor beklager[/b]

I et telefonintervju forklarer Andreas Fjeld at det hele var en glipp:

[quote] Dette var en kampanje som skulle gi ut skjønnlitterære verker som e-bok. Her har vi rett og slett begått en liten feil, vi har plukket ut bøker basert på salgstallene fra papirutgave og da har denne boken kommet med i sortimentet, den er nå selvfølgelig fjernet. [/quote]

Han forteller videre at han selv har satt seg inn i undersøkelser som peker på at somatiske symptomer fra de som har reagert på stråling fra mobiler har vært de samme med og uten signalene tilstede.

Skepsis vil berømme både Dag Eirik for å ha påpekt glippen ovenfor Telenor og Telenor for å ha trukket tilbudet tilbake.

Om vi legger godviljen til, så forstår vi jo godt at denne boken kan ha havnet i samme hylle som skjønnlitteratur.

Fortsatt god sommer!