En rekke media rapporterer for tiden at en alien er fanget i Manaus-området i Brasil, selv om det så langt dessverre kun er på film og de feilstaver det Mamaus.

Men det er uansett alltid flott med bildebevis. Slikt understreker ofte mye tydeligere hva vi har med å gjøre.

Og det er altså … film i mer enn én forstand.

Vi kutter til Ghost Theory:

Having obtained the footage, Mr Cohen, who is well known within UFO and paranormal circles, was inundated with requests from Hollywood producers keen to use his proof.

‘This footage will be used in direct collaboration with an American film and will serve to highlight this as proof of this footage’s veracity,’ he said.

Det er liten tvil om at selve filmen eksisterer og at det faktisk er bevegelige motiver på den, men det er i seg selv sjelden avklarende. Dermed blir som så ofte den mest nærliggende forklaringen den minst nærliggende, slik vi ser av Daily Mails oppslag.

As biologically diverse as the Amazon is, this peculiar creature would not appear to be a natural inhabitant of the Brazilian jungle or, indeed, Earth for that matter.

Standing just a few feet from a mesmerising flashing light, this unidentified being could offer proof that we are not alone in the universe.

Når ordet kan brukes i en slik sammenheng («kan være bevis») leses det som kjent som er bevis, i hvert fall inntil det motsatte er bevist.  

ABC Nyheter nøler dermed ikke med å fortelle at

Det utenomjordiske vesenet skal ha blitt filmet av to britiske turister som besøkte Mamaus-regionen i Amazonas, skriver The Sun.

Mens man i ingressen er mer nøye med anførselstegnene.

Mens turistene står og filmer en gruppe barn, dukker det opp en figur i bakgrunnen som ligner et utenomjordisk vesen. «Romvesenet» står med ryggen mot et tre, og til høyre for skapningen ses et blinkende, blått lys. Foreløpig finnes det ingen forklaring på hvorfor lyset er som det er.

Det er i hvert fall liten tvil om at media ikke akkurat anstrenger seg for å forklare lyset og figuren, selv om man antyder at det kan være en bløff. Noe det da ikke forventes like ofte at skal leses som er.

Mens mange kanskje vil avfeie klippet som en godt utført manipulasjon, mener UFO-bloggeren Michael Cohen at bildene langt på vei beviser at romvesener eksisterer.

– Dette er svært overbevisende opptak som blir vanskelig å diskreditere, sier amerikanske  Cohen, som driver det paranormale nettstedet Allnewsweb.com. 

– Opptaket kommer fra et område som har opplevd intens UFO-aktivitet. Det er ganske tydelig at romvesener er interessert i denne regionen på grunn av det biologiske mangfoldet, sier Cohen, ifølge The Sun.

Joda, og ikke minst akkurat der hvor det befinner seg mange mennesker og kameraer.

For hvis det er noe som slår en med filmen, er det ikke at dette er godt utført manipulasjon. Den er tvert i mot sjelden dårlig utført.

Det første tegnet på tøv er at den (ahem) … utenomjordiske anstrenger seg for å bli sett. Vi har i det hele tatt å gjøre med det motsatte av den type diskret og distingvert adferd vi ellers forventer av slike langveisfarende.

Vesnet har for det første satt opp et blinklys. Deretter kommer det til syne noenlunde midt i bildet og begynner uten blygsel med noe som umiskjennelig ser ut til å handle om biologiske funksjoner som har vært lite framme i ufo-litteraturen.

Vesnet oppfører seg kort sagt som en mer enn lettere bedugget fotballtilskuer i bakgrunnen mens kameraet er på trenere og spillere.

Det hele blir ikke mindre talende av at barna som liksom er de som egentlig filmes først snur seg, for så å late som ingenting. Som om aliens er noe de ser hver dag. Eller som om de skal forsikre seg om at den er klar når kameraet snurres i gang.

Troverdigheten blir ikke akkurat styrket av at vesnet oppfører seg som man ville forvente av en litt stiv og keitete dukketeaterfigur som fjernstyres av en stang.

Og ser man etter, er det ikke vanskelig å få øye på stangen. Vi får tro Hollywood vil informere Cohen om at det er en stund siden man sluttet med effekter av type Plan 9 from outer space.