Bladet Tromsø kan i dag fortelle at healer Tor-Arne Jensen «tok testen som Snåsmannen nekter»:

Snåsamannen nekter å la NRK teste evnene hans. Men healeren Tor-Arne Jensen fra Tromsø tok den tøffe testen.
Neste uke viser NRK-programmet Schrödingers Katt en del av serien «Sjuende sans» der evnene til Tor-Arne Jensen testes. Foran en skeptisk religionshistoriker, skal han heale to tilfeldige pasienter.

Ingressen og første setning er det reneste skvalder.
Som seerne muligens har lagt merke til, er det knapt nok et snev av seriøs testing i serien, bare illustrasjoner av de ulikes hverdagsbusiness.* Det er flere grunner til at det ikke blir så mye testing. En sentral: Ingen vil stille til dem.
Det som er tilfelle med neste ukes program er at unge Jensen demonstrerer sin vanlige praksis på to mennesker NRK har valgt, som hverken er spesielt skeptiske eller dypt overbeviste. Og så blir han intervjuet før og under seansen. Og pasientene får si sitt.
That’s it. Ikke noe test, enn mindre en tøff test. Det finnes ingen seriøs testkomponent i det overhodet.
Og det har virkelig null til felles med hva som eventuelt ville vært brukt for å teste Gjerstad.
Jeg skal si mer om Jensen og sesjonen neste uke, når programmet nærmer seg, inkludert en del av det som ikke blir sagt i programmet.
*Det sørgelige er at det kanskje ser ut som tester, fordi de har vært så lite imponerende til det de gjør. Det nærmeste en «test» var Linda Thorstensens to forsøk, ett med konvolutten med bilde og forsøket med mine «forfedre». Som var epic fail, men kun som hverdagskost – det lignet ikke på en stringent test i det hele tatt.