Julefreden har (midlertidig?) senket seg, både på blogg og ellers. Siden ingen leser likevel, tenkte jeg å gjøre en liten årsoppsummering for meg selv, knyttet til hva som blir lest. Ikke for bloggen. Det har vært noe krøll med url’er som ødelegger muligheten, og dessuten er jeg mer interessert i de «ordentlige artiklene».

Men for hele skepsis.no kan vi si det sånn at det har vært et lite oppsving i løpet av året. Blant annet takket være det nye forumet. Så langt har vi ifølge AWSTAT (som gudskjelov skreller vekk søkemaskiner etc) siden februar måned hatt 532 696 besøk på 2 155 537 sider. Flest antall unike besøkende var i november med 82 379.

Hva har de lest når de har vært innom hovedsidene?

Ifølge den interne statistikken på WordPress er dette topp ti, med den første drøyt tre ganger så mange ganger besøkt som nummer to. Deretter går det ganske jevnt nedover:

1. Hva er spesielt med 2012? Mayakalenderen under lupen

2. ‘The 2012 Phenomenon’

3. På sporet av chemtrails-konspirasjonen

4. Uten sans for sannhet? Rudolf Steiner og sansefri forskning

5. Har vitenskapen glemt det overnaturlige? Et vitenskapshistorisk perspektiv på ”åndsdebatten”

6. Tidens spøkelser – Zeitgeist og tidsånd

7. Lingvisters fornemmelse for snø

8. Hvorfor tvilsomme behandlingsformer tilsynelatende virker

9. Ondskapsforståelse i New Age: En diskursanalyse av magasinet Visjon

10. Oak Island: Snart er skatten vår

Nummer 6 og 10 har gjort store hopp i det siste etter oppmerksomhet generert av «Shakespeare-koden» og Dagbladets juleoppslag. Så de som ligger rett bakom kan fort skifte plass opp mot nr.10 de også, psykologiartiklene: Tankefeltterapi og How is memory affected by traumatic events? An evaluation of the basic tenet of repression theory.

Det er i det hele tatt nokså jevnt nedover.

Minst overraskende: Fokuset på 2012. Mye av det andre skyldes årets snåseri med antroposofisk støtte. Og medieoppslag.

Kanskje mest overraskende, gitt et nesten fullstendig fravær av oppmerksomhet: At den siste artikkelen jeg nevnte er så høyt oppe. Engelskspråklig, tungt akademisk og ikke spesielt muntert stoff.

Og både på og utenfor listen: fortsatt morsomt at master- og hovedoppgaver er så godt besøkt som de er. Selv den sist utlagte nærmer seg tusen besøk, hvilket forhåpentlig må sies å være et hakk morsommere enn to sensorer og veileder…

Noen som har lyst til å si hvilke blogginnlegg de har likt best/hatt størst utbytte av på bloggen i året som gikk?