Som nevnt skrives det lite (alt for lite) om ufo både på hovedsidene og her på bloggen. Jeg trøster meg med at det er andre som holder fanen hevet. Derfor varslet jeg kjapt Ufoskepsis Reidar Måsø da en interessert ung mann minnet meg på filmen under – «UFOs – the Greatest Story Ever Denied». Sees […]

Som nevnt skrives det lite (alt for lite) om ufo både på hovedsidene og her på bloggen.

Jeg trøster meg med at det er andre som holder fanen hevet. Derfor varslet jeg kjapt Ufoskepsis Reidar Måsø da en interessert ung mann minnet meg på filmen under – «UFOs – the Greatest Story Ever Denied».

Sees best uten kaffe i munnen.

Jeg tok noen blikk på den for en nokså lang tid tilbake, men latteren som fulgte gjorde det vanskelig å følge med mer enn noen minutter.

Men Måsø har, heltemodig nok, sett seg gjennom lange nok partier til å skrive tre passe lange bloggposter: om «foo fighters» som hadde noen detaljer jeg ikke kan huske å ha sett, om ufoene over Washington – en «ufo flap» i 1952, som jeg vet jeg har lest om før, men helt hadde glemt, og om Steven Greers «Disclosure Project», som er så klart et religiøst uttrykk at det fortsatt interesserer meg litt faglig.* Det er formulert som redegjørelse i relasjon til tema, heller enn som direkte tilbakevisning av konkret påstander i filmen. Det hele er saklig og ordentlig gjort. (Skjønt noen flere kildehenvisninger gjør seg alltid.)

Som vanlig kan man ikke kommentere alt av merkverdigheter i slike filmer, men det er en god og langt bedre start enn jeg tror jeg ville orket. (Da måtte jeg gravd meg ned i ufologiske detaljer igjen, og det ville tatt tid.)

Den som venter får se om det kommer mer, og kanskje andre har noen andre favorittpartier de har lyst til si noen ord om?


*Derfor deler jeg nok ikke Måsøs konklusjon om at Greers prosjekt er en «money making scam». Kursene han holder er slett ikke dyre i sin sammenheng, og både holdninger og praksiser han kurser i tilhører et bredere alternativmiljø.