I lyse øyeblikk går det opp for meg at én av årsakene til at jeg ikke skriver fullt så mye som jeg har pleid å gjøre, er at jeg har tillatt meg tid til å lese mer igjen. Både i arbeidstiden og den såkalte fritiden. Men om Paul Heelas i forrige innlegg definitivt er «jobb», […]

I lyse øyeblikk går det opp for meg at én av årsakene til at jeg ikke skriver fullt så mye som jeg har pleid å gjøre, er at jeg har tillatt meg tid til å lese mer igjen. Både i arbeidstiden og den såkalte fritiden.

Men om Paul Heelas i forrige innlegg definitivt er «jobb», så er denne boken sannsynligvis mindre direkte relevant for forskning og undervisning.* Men jeg har forlengst bestilt og gleder meg til Paul Offits Autism’s False Prophets: Bad Science, Risky Medicine, and the Search for a Cure likevel. Og forventningen blir ikke nødendigvis mindre av at Orac har fått sin review copy allerede. Boken høres ut som det jeg forventer, og det høres også ut til å være en virkelig søt bunch Offit har ertet på seg blant antivaksjonasjonsgjengen:

Besides being a good, concise read on the history of the whole myth that vaccines cause autism, I’m thus far shocked at just how really nasty antivaccine activists have gotten with respect to Dr. Offit. It goes far beyond verbal abuse and insults, including the usual «pharma shill» gambit. There’s a really, really visceral hatred of Dr. Offit among the Jenny McCarthy clan, to the point of death threats and times when the University of Pennsylvania had to provide armed guards to protect him.

Be as it may. Jeg ser frem til boken.


* OK. Grunnen til interessen har alltid vært mer enn halvt jobbrelatert. Pathophilia kan forklare det med dette korte sitatet relatert til meslingeutbrudd i USA nå:

Most important, however, is the fact that a whopping 91% of cases occurred in individuals who had not received vaccination or whose vaccination status was unknown. Among these 112 patients, 85% were eligible to receive vaccination, but 66% had declined because of «philosophical or religious beliefs.»

Hvilke trossamfunn, hvorfor, hva slags syn på kropp, helse, sjel, frelse eller whatever? Hvor monolittisk? Og alt det der.