Det er litt tungt å komme videre på en nye, ordentlige artikler etter alt for mye ferie. Så for motivasjonens skyld har jeg lest helt andre ting, blant annet Undreverset om alternativ behandling og Ars Ethica om relativisme. Det kan jo andre gjøre også.

Jeg vil dog nevne en lett uenighet med Nicolas. Dawkins tar nok en del feil i det vidunderlige sitatet fra River out of Eden (et av mine to favorittsitat fra boken): «Show me a cultural relativist at 30,000 feet and I’ll show you a hypocrite.»

Kulturrelativister er som regel ikke relativistiske. Det betyr riktignok at en del av dem er mer inkonsistente enn de vil være ved, men Jeppe Sinding Jensens lesning av hovedretningene i epistemologisk relativisme i The Study of Religion in a New Key har vist meg at den kritiske lesningen jeg foretrekker (basert på blant annet Christopher Norris og Larry Laudan) er i overkant ugenerøs. Den er nyttig til enkelte ting, men ikke dekkende.